fbpx

Ryssland

  • Huvudstad:Moskva Folkmängd:144 miljoner (2015) Valuta:Rubel
  • Språk:Ryska, en stor mängd lokala språk Landskod för telefon:+7
Läs mer om Ryssland

Inför din resa till Europa

Generella rekommendationer

Grundskydd

TBE fästingburen smitta

Om Ryssland

Ryssland är världens till ytan största land, och sträcker sig över hela nio tidszoner. Det säger sig självt att variationerna i ett sådant stort land är enorma, och det är omöjligt att som turist uppleva mer än en bråkdel av allt som Ryssland har att erbjuda. Notera dock att svenska turister behöver visum för att komma in i Ryssland.

Turist i Ryssland

De båda gamla kulturstäderna Sankt Petersburg och Moskva med sina många berömda katedraler, teatrar och andra byggnader tillhör landets allra mest populära turistdestinationer. Men det finns många, många städer i Ryssland som, även om de inte är lika imponerande, har mycket att erbjuda.

Även fast vi har bilden framför oss av Ryssland som ett kallt land, så har landet tillgång till varma stränder, exempelvis kring OS-staden Sotji, där man kan åka skidor i bergen på dagen och ligga på en varm strand mindre än en timme senare.

Vaccinering i Ryssland

För den som åker till Ryssland rekommenderas vaccinering mot Hepatit A. Även hepatit B vid lite längre vistelser (upp till en månad), TBE om du tänkt dig vistas mycket i naturen. Även vaccinering mot Tyfoid kan vara bra, om ni tänkt turista utanför de vanliga turistorterna.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Europa