Vanuatu

Huvudstad:Port Vila Folkmängd:266 937 (2014) Valuta:Vanuatu vatu Språk:Bislama, franska och engelska Landskod för telefon:+678

Om Vanuatu

Vanuatu är en ögrupp som ligger i södra Stilla havet. Öarna, och sedermera landet, skapades som många andra med hjälp av vulkaner och var ursprungligen befolkat av melanesiska människor. Landet var tidigare en uppdelad koloni mellan Frankrike och Storbritannien men är sedan 1980 en suverän, egen stat.


Turista på Vanuatu

Tack vare den avlånga formen på landet så råder det många olika tropiska lägen i Vanuatu. I norr kan det vara varmt och fuktigt, samtidigt som det är mildare och torrare längre söderut. Mest turister kommer det till Vanuatu under perioden från juli till december, vilket är den varmare perioden på året.


Vaccination på Vanuatu

Som sig bör inför varje resa du gör utomlands så ska du alltid kolla upp hur din vaccination ser ut just nu. Har effekten avtagit är det viktigt att du vaccinerar dig på nytt, och att du samtidigt vaccinerar dig mot Hepatit A. Det finns de som vill stanna längre i landet än bara en vecka, och för dem är det viktigt att också vaccinera sig mot Hepatit B, Tuberkulos, Tyfoid och Kolera. Myggor som sprider malaria är ett problem i Vanuatu, så se till att skydda dig mot myggbett.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

Hepatit A

Turistdiarré

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Hepatit B

Meningokock

Malariaprofylax

BGC

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Intyg på vissa vaccinationer