Tonga

Huvudstad:Nuku’alofa Folkmängd:103 036 (2011) Valuta:Pa’anga Språk:Tongiska och engelska Landskod för telefon:+676

Om Tonga

Tonga är ett stort land, i vilket fall om man räknar antalet öar som nationen består av. De är 176 stycken till antalet, där 52 stycken av dem är bebodda. 70 % av befolkningen bor på den största av öarna, Tongatapu. Dessa öar upptäcktes av Thomas Cook, och tack vare det välkomnande han fick har Tonga fått ett rykte om sig att vara vänliga mot främlingar.


Turista på Tonga

Tonga är ett populärt land att besöka för de som är intresserade av äkta tropisk natur. Snorkling, fiske och surfing är vanliga saker du kan göra här, förutom att bättra på solbrännan och bli bortskämd i ett land som har en tradition av att ta emot turister på bästa sätt.


Vaccination på Tonga

Innan du åker till Tonga är det rekommenderat att du kollar upp statusen på dina vaccinationer som du fått i samband med den svenska vaccinationsmodellen. Har du inte fått alla, eller saknar skydd ska du åtgärda detta, och samtidigt se till att vaccinera dig mot Hepatit A. Planerar du för en längre vistelse på Tonga bör du också vaccinera dig mot Hepatit B, Tuberkulos, Kolera och Tyfoid. Tänk också på att skydda dig mot mygg, då det finns en risk att de sprider denguefeber.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

Hepatit A

Turistdiarré

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Hepatit B

Meningokock

BGC

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Intyg på vissa vaccinationer