fbpx

Papua Nya Guinea

Huvudstad:Port Moresby Folkmängd:7 miljoner (2011) Valuta:Papua Nya Guinean kina Språk:Engelska, Hiri Motu och Tok Pisin Landskod för telefon:+675

Om Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea är landet som ligger på den östra delen av ön Nya Guinea, dessutom tillhör också ön Melanesien landet. Nationen är en av de mest mångkulturella länderna på planeten, där det pratas över 800 språk, där några av språken dessutom är utdöda.  

 

Turista på Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea är ett land som är känt för sin rika kultur och vackra natur, som speglas av många olika stammar och traditioner.  Upplev Milne Bay och Kanot festivalen och ta del av landets kulturella event. För den som vill uppleva den vackra naturen så är provinserna Central, Oro och Milne Bay värt ett besök. Här hittar du allt från vackra korallrev till stora berg.  

 

Vaccination på Papua Nya Guinea

Innan du reser till Papua Nya Guinea så måste du ha ett intyg om att du är vaccinerad mot Gula febern, men det gäller endast om du nyligen har varit i ett visst land i Afrika eller Sydamerika. Innan du åker bör du se till att din grundvaccination fortfarande är aktiv och att du dessutom vaccinerar dig mot Hepatit A. Ska du stanna en längre tid i landet bör du också vaccinera dig mot Hepatit B och tillhör du en extra utsatt grupp så ska du också vaccinera dig mot Japansk hjärnhinneinflammation, Tuberkulos, Tyfoid och Kolera. Malaria är också ett problem i Papua Nya Guinea, men mot det finns inget annat skydd än att skydda sig mot mygg.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-09-19 av Dr Ridha Hadfi

 

 

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Hepatit B

Japansk encefalit

Meningokock

Tyfoid

Kolera

BGC

Vid längre vistelser:

Intyg på vissa vaccinationer