fbpx

Papua Nya Guinea

  • Huvudstad:Port Moresby Folkmängd:7 miljoner (2011) Valuta:Papua Nya Guinean kina
  • Språk:Engelska, Hiri Motu och Tok Pisin Landskod för telefon:+675
Läs mer om Papua Nya Guinea

Inför din resa till Oceanien

Generella rekommendationer

Grundskydd

Eventuella rekommendationer

Hepatit B

Japansk encefalit

Meningokock

BGC

Vid längre vistelser

Intyg på vissa vaccinationer

Om Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea är landet som ligger på den östra delen av ön Nya Guinea, dessutom tillhör också ön Melanesien landet. Nationen är en av de mest mångkulturella länderna på planeten, där det pratas över 800 språk, där några av språken dessutom är utdöda. Papua Nya Guinea är också ett tämligen outforskat land, trots sin folkmängd, och i landets natur hittas nya arter och växter återkommande.

Turista på Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea är ett väldigt speciellt land att besöka. Den magnifika naturupplevelsen räcker som anledning till att besöka landet, men med den starka kulturella differensen så finns det mycket mänsklig kultur att upptäcka.

Vaccination på Papua Nya Guinea

Innan du reser till Papua Nya Guinea så måste du ha ett intyg om att du är vaccinerad mot Gula febern, men det gäller endast om du nyligen har varit i ett visst land i Afrika eller Sydamerika. Innan du åker bör du se till att din grundvaccination fortfarande är aktiv och att du dessutom vaccinerar dig mot Hepatit A. Ska du stanna en längre tid i landet bör du också vaccinera dig mot Hepatit B och tillhör du en extra utsatt grupp så ska du också vaccinera dig mot Japansk hjärnhinneinflammation, Tuberkulos, Tyfoid och Kolera. Malaria är också ett problem i Papua Nya Guinea, men mot det finns inget annat skydd än att skydda sig mot mygg.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-09-19 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Oceanien