fbpx

Tahiti

Huvudstad: Papeete  Folkmängd: 183 645 (2012) Valuta: CFP-franc Språk: Fransk Pacific Franc  Landskod för telefon: +689

Om Tahiti

Tahiti är den största av Sällskapsöarna i Franska Polynesien i Stilla havet. Den består av två delar som förenas av det smala Taravaonäset och kröns av varsin vulkan, Orohena (i väster och Rooniu i öster. 

 

Turista på Tahiti

Tahiti är ett land som är känt för sitt rika kulturarv, och vackra natur, som speglas av vackra stränder och vattenfall. För den som vill uppleva landets vackra natur, är ett besök till vattenfallet Fautaua Waterfall ett måste, eller varför inte vandra genom en av landets vackra botaniska trädgårdar.   Landet har många historiska platser och museum som är ett måste att besöka när man är på Tahiti, som Point Venus, Museum of Tahiti and the Islands 

 

Vaccination på Tahiti

Innan du åker iväg på din resa till Tahiti så är det viktigt att du skyddar dig mot sjukdomar. Vad exakt du behöver ha för skydd beror helt på vem du är och om du har tidigare bekymmer eller inte. Dock är Hepatit A nödvändigt att vaccinera sig emot, och ska du stanna en längre tid på Tahiti är det också viktigt att vaccinera sig mot Hepatit B. Det finns dock mer du bör vara uppmärksam på och du kan behöva vaccinera dig ytterligare. Tuberkulos, Kolera och Tyfoid är vanliga, vilket betyder att du även kan behöva skydda dig mot dessa.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

Hepatit A

Turistdiarré

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Hepatit B

Meningokock

BGC

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Intyg på vissa vaccinationer