Tahiti

Huvudstad: Papeete  Folkmängd: 183 645 (2012) Valuta: CFP-franc Språk: Fransk Pacific Franc  Landskod för telefon: +689

Om Tahiti

Tahiti är inget eget land utan tillhör Frankrike och franska Polynesien. Det betyder att invånarna på Tahiti är franska medborgare, och har också fulla politiska rättigheter som vilken fransos som helst. Dock är de fristående från Frankrike och har sitt eget politiska styre.


Turista på Tahiti

Turismen är en betydande del av den tahitiska ekonomin. Det är också lätt att förstå varför så många besöker den här platsen av världen, framför allt eftersom Tahiti är kända för sina svarta sandstränder och sin klassiska dans.


Vaccination på Tahiti

Innan du åker iväg på din resa till Tahiti så är det viktigt att du skyddar dig mot sjukdomar. Vad exakt du behöver ha för skydd beror helt på vem du är och om du har tidigare bekymmer eller inte. Dock är Hepatit A nödvändigt att vaccinera sig emot, och ska du stanna en längre tid på Tahiti är det också viktigt att vaccinera sig mot Hepatit B. Det finns dock mer du bör vara uppmärksam på och du kan behöva vaccinera dig ytterligare. Tuberkulos, Kolera och Tyfoid är vanliga, vilket betyder att du även kan behöva skydda dig mot dessa.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

Hepatit A

Turistdiarré

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Hepatit B

Meningokock

BGC

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Intyg på vissa vaccinationer