Solomon Islands

Huvudstad:Honiara Folkmängd:523 000 (2009) Valuta:Solomon Islands dollar Språk:Engelska Landskod för telefon:+677

Om Solomon Islands

Solomon Islands består mycket riktigt som namnet antyder av en mängd olika öar som tillsammans bildar en nation. Öarna har länge varit bebodda och det var först en spanjor som upptäckte dem redan 1568, som också var den som gav öarna sitt namn. Landet blev självständigt från brittiskt styre 1978.


Turista på Solomon Islands

Det finns saker att uppleva på Solomon Islands, och det som kanske lockar allra mest är den fantastiska natur de har. Med väldigt hög luftfuktighet och varma temperaturer året om är det en idealisk plats att solsemestra på, och dessutom ligger regnskogen bara ett stenkast bort.


Vaccination på Solomon Islands

Det är viktigt att vara förberedd inför ett besök på Solomon Islands eftersom att myndigheterna här kräver ett intyg på att du är vaccinerad mot Gula febern, vilket gäller de som nyligen besökt vissa länder i Afrika och Sydamerika. Du ska också vaccinera dig mot Hepatit A, och även Hepatit B om reser ofta eller vistas länge i landet. Ett fullgott skydd med vaccin från tidigare vaccinsprutor i Sverige bör också kontrolleras. Se också till att skydda dig mot Tuberkulos och Tyfoid samt skydda din kropp mot mygg då malaria är ett problem här.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-09-19 av Dr Ridha Hadfi


Eventuellt rekommenderade vaccin:

Hepatit B

Meningokock

BGC

Vid längre vistelser:

Intyg på vissa vaccinationer