fbpx

Samoa

  • Huvudstad:Apia Folkmängd:194 320 (2012) Valuta:Tala
  • Språk:Samoan och engelska Landskod för telefon:+685
Läs mer om Samoa

Inför din resa till Oceanien

Generella rekommendationer

Grundskydd

Eventuella rekommendationer

Hepatit B

Japansk encefalit

Meningokock

BGC

Vid längre vistelser

Intyg på vissa vaccinationer

Om Samoa

Ön Samoa i Stilla havet är en delad nation där Samoa ligger på öns västra sida, och Amerikanska Samoa ligger på östra. Till nationen hör också en ytterligare ö, vilket betyder att Samoa totalt består av två öar, där huvudstaden ligger på ön vid namn Upolu. Samoa blev självständigt från Nya Zeeland 1962.

Turista på Samoa

Samoa är en tropisk paradisö, där temperaturerna i princip aldrig kryper ner under 20 grader. Det är också en nation som är väldigt nära sin historia, där de tar tillvara på det som gör dem unika, till exempel deras traditionella tatueringar. Naturen är en helt underbar upplevelse av böljande skogar och stränder.

Vaccination på Samoa

Samoa har, precis som så många andra nationer i området, ett krav på att du kan visa intyg på en Gula febern-vaccination om du nyligen har besökt ett visst land som ligger i Afrika eller i Sydamerika. Det är viktigt att tänka efter och vara ute i god tid för vaccination innan resa, eftersom alla rekommenderas en vaccination mot Hepatit A och Hepatit B, den senare vid längre vistelse. Kolera, Tyfoid och Tuberkulos är också sådant som du bör vaccinera dig emot vid ett längre besök.

Turista i Australien

Det finns väldigt mycket att upptäcka i Australien. Landet är stort till ytan, men befolkningen är av förståeliga anledningar samlade kring städer längs kusterna. Australien är inte enbart ett historiskt viktigt land med kolonihistorien och urinvånarna, det är också ett modernt land som erbjuder sina turister många upplevelser, bland annat det helt säregna djurlivet.

Vaccination i Australien

Innan du åker till Australien måste du, om du nyligen har besökt ett visst land i Afrika eller Sydamerika, ha ett intyg på att du är vaccinerad mot Gula Febern. Har du i övrigt gått igenom det svenska vaccinationsprogrammet så finns det inga övriga risker med att resa till Australien, även om också det skyddet rekommenderas ses över.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Oceanien