Samoa

Huvudstad:Apia Folkmängd:194 320 (2012) Valuta:Tala Språk:Samoan och engelska Landskod för telefon:+685

Om Samoa

Ön Samoa i Stilla havet är en delad nation där Samoa ligger på öns västra sida, och Amerikanska Samoa ligger på östra. Till nationen hör också en ytterligare ö, vilket betyder att Samoa totalt består av två öar, där huvudstaden ligger på ön vid namn Upolu. Samoa blev självständigt från Nya Zeeland 1962.


Turista på Samoa

Samoa är en tropisk paradisö, där temperaturerna i princip aldrig kryper ner under 20 grader. Det är också en nation som är väldigt nära sin historia, där de tar tillvara på det som gör dem unika, till exempel deras traditionella tatueringar. Naturen är en helt underbar upplevelse av böljande skogar och stränder.


Vaccination på Samoa

Samoa har, precis som så många andra nationer i området, ett krav på att du kan visa intyg på en Gula febern-vaccination om du nyligen har besökt ett visst land som ligger i Afrika eller i Sydamerika. Det är viktigt att tänka efter och vara ute i god tid för vaccination innan resa, eftersom alla rekommenderas en vaccination mot Hepatit A och Hepatit B, den senare vid längre vistelse. Kolera, Tyfoid och Tuberkulos är också sådant som du bör vaccinera dig emot vid ett längre besök.


Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

Hepatit A

Turistdiarré

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Hepatit B

Meningokock

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Intyg på vaccination av mässling av inresande födda 1957 eller senare.