Fiji

Huvudstad:Suva Folkmängd:858 038 (2012) Valuta:Fijidollar Språk:Engelska och Fijiska Landskod för telefon:+67

Om Fiji

Fiji är en stor ögrupp av totalt 332 olika öar, där cirka en tredjedel av öarna är bebodda. Fiji är ett land som är känt för sin vackra natur, som speglas av vackra sandstränder, kristallklart vatten, och botaniska trädgårdar. Men landet har även en rik kultur, som speglas av olika historiska monument.  

Turista på Fiji

Den största andelen turister på Fiji kommer från Australien, Nya Zeeland och USA, men även Europa har vaknat upp till detta paradisland. Det som lockar allra mest med Fiji är de många kritvita sandstränderna och det kristallklara vattnet, solsemester med andra ord, men det finns också andra saker att upptäcka, som den botaniska trädgården i Suva.

 

Vaccination på Fiji

Om du kommer från ett visst land i Afrika eller Sydamerika så måste du kunna visa upp ett intyg på att du har vaccinerat dig mot Gula Febern. I övrigt gäller samma rekommendationer som i omkringliggande länder, nämligen att alla bör vaccinera sig mot Hepatit A, många gånger också Hepatit B. Dessutom är det bra vid länge vistelse att vaccinera sig mot Tyfoid och Tuberkulos, och kolla sin nuvarande vaccination så att den fortfarande är aktiv.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

 

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Grundskydd

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Hepatit B

Meningokock

BGC

Vid längre vistelser:

Intyg på vissa vaccinationer