fbpx

Trinidad & Tobago

Huvudstad:Port of Spain Folkmängd:1,2 miljoner (2014) Valuta:Trinidaddollar Språk:Engelska Landskod för telefon:+1868

Om Trinidad & Tobago

Trinidad och Tobago, är en stat som består av två stora och 21 små öar i Västindien. Trinidad och Tobago är namnet på de två öar som utgör landet, och de har båda en stor mängd mycket vackra stränder med utmärkta badmöjligheter. Trinidad är den större ön och har en högre puls, medan lilla Tobago är mer avslappnad. Tobago är också destination nummer ett för den som gillar att dyka, och har trots sin litenhet den mest fantastiska naturen av de två, med regnskog, vackra bukter och berg. 


Turista i Trinidad & Tobago

Trinidad och Tobago är namnet på de två öar som utgör landet, och de har båda en stor mängd mycket vackra stränder med utmärkta badmöjligheter. Trinidad är den större ön och är mer av en ”partyö”, medan lilla Tobago är mer avslappnad. Tobago är också destination nummer ett för den som gillar att dyka, och har trots sin litenhet den mest fantastiska naturen av de två, med regnskog, vackra bukter och berg.


Vaccinering i Trinidad & Tobago

För att få inresetillstånd till Trinidad & Tobago krävs intyg om att du vaccinerat dig mot gula febern om du nyligen besökt ett land där sjukdomen är aktiv. Annars rekommenderas alla besökare att vaccinera sig mot hepatit A, och vid vistelser närmare en månad eller mer även hepatit B. Vid längre vistelser kan vaccinering mot tyfoid också vara bra, om man tänkt sig att äta den lokala maten på enklare ställen och umgås med invånarna.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-09-19 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Turistdiarré

Grundskydd

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Tyfoid

Vid längre vistelser:

Hepatit B