Barbados

Huvudstad:Bridgetown Folkmängd:278 000 (2010) Valuta:Barbadisk dollar Språk:Engelska Landskod för telefon:+1246

Om Barbados

Önationen Barbados är mycket liten, faktiskt mindre än Bornholm till ytan. Men ön har välsignats med ett mycket bra klimat som gjort den till en turistdestination känd över hela världen. Det som främst lockar är givetvis stränderna och havet men det finns även annat att upptäcka på den lilla ön.


Turista i Barbados

För den som är ute efter sol, bad och andra vattenaktiviteter är det Barbados södra och västra kust som gäller. Där finns ett oräkneligt antal hotell i alla storlekar och klasser – från gigantiska lyxanläggningar till små familjeägda. Barbados östra kust, å andra sidan, passar bättre till surfing.

Barbados har även en mängd fina kyrkor för den som vill ta en paus från strandlivet, likväl som golfbanor, trädgårdar och mycket annat att upptäcka. Öns litenhet gör att man, faktiskt, har möjlighet att utforska i princip hela under en längre semester.


Vaccinering i Barbados

Vaccination mot hepatit A och, vid längre vistelser, hepatit B rekommenderas alla besökare. Tyfoidvaccinering kan även det vara bra vid längre besök. Intyg om vaccination mot gula febern krävs om du nyligen besökt ett land där sjukdomen finns

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Tyfoid

Vid längre vistelser:

Hepatit B