fbpx

Curacao

Huvudstad:Willemstad Folkmängd:153 000 (2013) Valuta:Antiller gulden Språk:Nederländska, papiamento och engelska Landskod för telefon:+599

Om Curaco

Curaçao är ett självständigt område inom Konungariket Nederländerna och utgörs av en ö i Västindien. Curaçao ligger ca 70 km norr om Venezuela i sydliga delen av Karibiska havet, mellan Aruba och Bonaire. 

 

Turista i Curaçao

Curaçao är ett land som är känt för sin vackra natur som speglas av vackra stränder och kristallklart vatten. Curaçao är perfekt turistmål för den som vill sola och bada. Landet har också otroliga dykmöjlighete. Korallrev, sjunkna fartyg, undervattensgrottor… för en dykare finns det mycket att se och upptäcka i Curaçao, för att då inte tala om alla exotiska fiskar. 

 

Vaccinering i Curaçao

Vaccinering mot hepatit A är att rekommendera, liksom även hepatit B vid längre vistelser. Vaccination mot tyfoid kan också behövas för den som tänkt sig stanna länge, äta enkel mat och leva tillsammans med lokalbefolkningen. För den som nyligen besökt ett land där gula febern finns krävs intyg om vaccination för att komma in i landet.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Grundskydd

Turistdiarré

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Tyfoid

Vid längre vistelser:

Hepatit B