Curacao

Huvudstad:Willemstad Folkmängd:153 000 (2013) Valuta:Antiller gulden Språk:Nederländska, papiamento och engelska Landskod för telefon:+599

Om Curaco

Ön Curaçao är en autonom del av Nederländerna med stor självständighet. Det gör att ovanligt många av turisterna kommer från Europa för att vara i Karibien. Curaçao passar den som tycker om allt som har med vatten att göra på sin semester.


Turista i Curaçao

Även om Curaçao givetvis har fina stränder och passar utmärkt för den som vill sola och bada så är det inte främst det som brukar locka turister till ön. Det är i stället dess dykmöjligheter, som är näst intill oöverträffade. Korallrev, sjunkna fartyg, undervattensgrottor… för en dykare finns det mycket att se och upptäcka i Curaçao, för att då inte tala om alla exotiska fiskar.


Vaccinering i Curaçao

Vaccinering mot hepatit A är att rekommendera, liksom även hepatit B vid längre vistelser. Vaccination mot tyfoid kan också behövas för den som tänkt sig stanna länge, äta enkel mat och leva tillsammans med lokalbefolkningen. För den som nyligen besökt ett land där gula febern finns krävs intyg om vaccination för att komma in i landet.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Grundskydd

Turistdiarré

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Tyfoid

Vid längre vistelser:

Hepatit B