Jamaica

Huvudstad:Kingston Folkmängd:2,9 miljoner (2012) Valuta:Jamaicansk dollar

  • Språk:Engelska Landskod för telefon:+1876

Om Jamaica

Jamaica är ett av de mest välkända karibiska länderna tack vare sin musik. Reggae blev genom Bob Marley stort i väst på 1970-talet, och han har haft många efterföljare. Musik är dock inte det enda skälet till att åka till Jamaica – även den som avskyr reggae kommer att ha stort utbyte av landet.


Turista i Jamaica

Jamaica är en av toppdestinationerna i Karibien för turister, inte minst tack vare den gratisreklam man får via sina många musikstjärnor. Landet har många fina stränder och hotell för den som vill sola och bada, eller ägna sig åt olika former av vattensport.

Ytterligare ett skäl för många att turista i Jamaica är musiken: uppleva den på plats, leta efter gamla vinylskivor och helt enkelt andas samma luft som Bob Marley och de andra legenderna.


Vaccinering i Jamaica

Vaccination mot hepatit A rekommenderas för alla resenärer och för hepatit B för de som tänkt stanna en längre tid. Vid längre vistelser bör vaccinering mot tyfoid också övervägas. Den som tidigare besökt ett land där gula febern finns måste ha ett intyg på att hon eller han är vaccinerad.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Grundskydd

Vid längre vistelser:

Hepatit B

Tyfoid