fbpx

Nicaragua

  • Huvudstad:Managua Folkmängd:6,1 milj Valuta:Cordoba
  • Språk:Spanska Landskod för telefon:+505
Läs mer om Nicaragua

Inför din resa till Centralamerika

Generella rekommendationer

Gula febern

Hepatit A

Eventuella rekommendationer

Hepatit B

Vid längre vistelser

Tyfoid

Malariaprofylax

Om Nicaragua

Nicaragua är ett fattigt land som under lång tid haft stora problem. Men det har vänt, och det visas inte minst av att landet nu på allvar börjat bli ett resmål för turister. Landet har mycket vacker natur, fina stränder och många spännande sevärdheter att locka med.

Turista i Nicaragua

Managua må vara huvudstaden, men det är Granada som är staden som ”alla” känner till och den är också det främsta turistmålet i landet. Staden har många museer, spännande arkitektur från kolonialtiden och bjuder också på inhemsk mat och konsthantverk. Att besöka staden är som att resa hundra år eller mer tillbaka i tiden.

Nicaragua kan också erbjuda många fina vandringsleder, utmärkta surfmöjligheter och mycket spännande för den som vill ha en aktiv semester. Maiz-öarna å andra sidan är till för de som vill ha sol och bad i ett tropiskt paradis.

Vaccin i Nicaragua

Vaccination mot gula febern krävs om du nyligen besökt ett land där sjukdomen förekommer. Alla besökare rekommenderas att vaccinera sig mot hepatit A, och vid vistelser längre än tre veckor även hepatit B. Vid längre vistelser kan även vaccination mot tyfoid vara bra.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Centralamerika