fbpx

Honduras

Huvudstad:Tegucigalpa Folkmängd:8,2 milj Valuta:Lempira Språk:Spanska Landskod för telefon:+504

Om Honduras

Honduras, är ett land  i Centralamerika. Landet gränsar i väster till Guatemala, El Salvador och i söder till Nicaragua samt har kust i norr mot karibiska havet och en liten kustremsa i syd mot Stilla havet.

Turista i Honduras

Det finns mycket att uppleva och se i Honduras, landet är känt för sin rika kultur och vackra natur. Bahíaöarna norr om fastlandet är mycket populära resmål för den som tycker om att dyka, med dykskolor och ett av världens största korallrev. Besök staden Copán, och ta del av landets historia och kultur, utforska alla de ruiner Maya-civilisationen lämnat efter sig. Honduras har också mycket spännande vild natur som speglas av kärlväxter, orkidéer, många olika fågelarter men flera. 

Vaccinering i Honduras

Vaccinering mot gula febern är ett krav om du nyligen besökt ett land där sjukdomen finns. Annars är det vaccinering mot hepatit A som gäller, och även mot hepatit B om du tänkt stanna en längre tid. Vid längre vistelser kan även vaccinering mot tyfoid bli aktuellt. I vissa områden av Honduras finns malaria, och det kan vara en bra idé att ha med sig medicin mot sjukdomen.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2022-08-27 av Dr Ridha Hadfi

Rekommenderade vaccin:

Hepatit A

Grundskydd

Turistdiarré

Eventuellt rekommenderade vaccin:

Hepatit B

Gula febern (endast om du varit i ett gulafebern-drabbat land nyligen)

Vid längre vistelser:

Tyfoid

Malariaprofylax

Rabies

BCG