fbpx

Honduras

  • Huvudstad:Tegucigalpa Folkmängd:8,2 milj Valuta:Lempira
  • Språk:Spanska Landskod för telefon:+504
Läs mer om Honduras

Inför din resa till Centralamerika

Generella rekommendationer

Gula febern

Hepatit A

Eventuella rekommendationer

Hepatit B

Vid längre vistelser

Tyfoid

Malariaprofylax

Om Honduras

Turistnäringen i Honduras är än så länge inte fullt så utvecklad som den kunde vara, vilket är synd. Landet har mycket som internationella turister skulle uppskatta: fantastiska stränder, vatten och korallrev, uråldriga ruiner och en underbar natur. Den som besöker landet kommer att bli rikligt belönad.

Turista i Honduras

Bahíaöarna norr om fastlandet är mycket populära resmål för den som tycker om att dyka, med dykskolor och ett av världens största korallrev. Den som inte tycker om att dyka kan i stället utforska alla de ruiner Maya-civilisationen lämnat efter sig. Mest imponerande är ruinstaden Copán med alla sina stenporträtt, men det finns många andra att välja mellan. Honduras har också mycket spännande vild natur för den som verkligen känner sig äventyrlig.

Vaccinering i Honduras

Vaccinering mot gula febern är ett krav om du nyligen besökt ett land där sjukdomen finns. Annars är det vaccinering mot hepatit A som gäller, och även mot hepatit B om du tänkt stanna en längre tid. Vid längre vistelser kan även vaccinering mot tyfoid bli aktuellt. I vissa områden av Honduras finns malaria, och det kan vara en bra idé att ha med sig medicin mot sjukdomen.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Centralamerika