fbpx

Guatemala

  • Huvudstad:Guatemala City Folkmängd:15,8 milj Valuta:Quetzal
  • Språk:Spanska Landskod för telefon:+502
Läs mer om Guatemala

Inför din resa till Centralamerika

Generella rekommendationer

Gula febern

Hepatit A

Eventuella rekommendationer

Hepatit B

Vid längre vistelser

Tyfoid

Malariaprofylax

Om Guatemala

Guatemala är ett av de befolkningsmässigt största länderna i Centralamerika och det finns mycket spännande där för nyfikna turister, med allt från naturupplevelser och bad till gamla ruinstäder.

Turista i Guatemala

Monterrico är landets mest populära strand. Den är belägen inte långt från Guatemala City och sanden är svart vulkansand vilket gör att den ser väldigt speciell ut.

Det mest spännande resmålet i Guatemala är annars Tikal, den mest imponerande av alla Maya-ruiner (även om det finns många i landet). Att besöka Guatemala utan att se Tikal är närapå brottsligt. Detta görs bäst i kombination med den fantastiska staden Flores, belägen mitt på en ö i en insjö inte långt därifrån. Flores är för övrigt en perfekt utgångspunkt för den som vill utforska alla Maya-ruiner i området.

Vaccination i Guatemala

Vaccination mot gula febern krävs för dig som nyligen besökt ett land i riskzonen. I övrigt är hepatit A-vaccinering en bra idé, i kombination med vaccin mot hepatit B om din vistelse är planerad att sträcka sig längre än tre veckor. I vissa fall rekommenderas också vaccination mot tyfoid.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

Här kan du läsa mer om just ditt resmål i Centralamerika