Drop-in mottagning Centralstationen, Stockholm

Besöksinformation

Vägbeskrivning: Klarabergsviadukten 49

Stockholms centralstation

COVID -19  mottagningen Centralstationen – bokning eller drop-in i mån av tid. 

Under influensasäsongen erbjuder vi kostnadsfri influensavaccin till personer som är 65+ samt riskgrupper. Drop-in gäller antingen mellan kl. 10-12, eller i mån av tid. Läs mer om influensaperiodens datum och mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Mottagningar som erbjuder vissa bokade hälsokontroller måste prioritera inbokade hälsokontroller över drop-in vaccinationer. Det kan betyda att du som ska vaccinera dig måste komma tillbaka vid ett senare tillfälle om dagen är uppbokad för hälsokontroller. 

Öpppettider

Måndag-fredag:10.00-18.00

(Lunchstängt mån-fre:13.30-14.00)

För avvikande tider, se först på denna länk till öppettiderna här.

Du hittar nedan eventuella avvikelser till denna mottagning:

Öppettider för Covid-19 mottagningen:

Vardagar kl: 10-13:30, 14-17.45

Tidsbokning för Covid vaccinering görs via appen Alltid Öppet.

Drop-in för Covid vaccinering görs endast i mån av tid. 

Du hittar nedan eventuella avvikelser till denna mottagning:

Avvikande Öppettider

Kontakt

Telefon: 08- 241 600

EJ TIDSBOKNING FÖR COVID-19 VACCIN!

MER INFO PÅ 1177

Mail: tc@sveavaccin.se

Inför besöket

Besöker du oss för första gången behöver du fylla i en hälsodeklaration. Det kan du göra online här: Digital hälsodeklaration

Eller ladda ner hälsodeklarationen på svenska / english / francais här – skriv ut, fyll i och ta med till oss. 

Fullmakt för vårdnadshavare för vaccinering av barn

Vaccination på Stockholm centralstation

Det finns många tillfällen då du eller någon du känner behöver vaccination. Oavsett anledning är du varmt välkommen till oss på centralstationen i Stockholm. Vi erbjuder ett flertal vaccin, både grundvaccin och resevaccin. Hos oss kan både vuxna och barn vaccinera sig mot TBE, men vi erbjuder också vaccin mot vattkoppor, influensa och bältros. Om du ska resa är det en god idé att vaccinera dig för de sjukdomar som kan finnas på plats och exakt vilket vaccin du behöver beror på vilka länder du ska besöka. Genom oss kan du få vaccination på centralstationen för bland annat gula febern, hepatit A+B, japansk encefalit och mycket mer. Vi har även vaccin för livmoderhalscancer (HPV).

Hälsokontroller och hälsointyg

Ta hand om dig själv och din hälsa med hjälp av våra hälsokontroller. Hos Svea Vaccin hjälper vi dig att undersöka flera värden, bland annat genom grundläggande information om vikt, längd och blodtryck samt genom tester av glukos, kolesterol, kroppens lungfunktion m.m.

Vi erbjuder två alternativ – den lilla och den stora hälsokontrollen. I den stora hälsokontrollen ingår allt som ingår i den lilla hälsokontrollen,
plus kontroll av värden för njurfunktion, SR, PSA (för män över 50 år), TSH (för kvinnor över 50 år) samt leverprover.

Vi utför även en synkontroll i den stora hälsokontrollen. Båda kontrollerna inkluderar ett läkarbesök om vi upptäcker avvikande värden.

Ska du ta körkort? Teckna en försäkring? Hoppa fallskärm? Det finns många tillfällen i livet då du behöver intyga att din hälsa är på topp.
Vi kan även utfärda olika typer av intyg. 

Alla hälsointyg och priser på hälsokontroller kan du se här.

Så hittar du till Svea Vaccin på centralstationen i Stockholm

Vår klinik på centralstationen är tillgänglig för alla. Vi ligger på den andra våningen och i närheten finns både apotek och caféer. Det enklaste sättet att nå oss är med tunnelbanan eller pendeltåget, men du kan även ta bussen och gå av vid centralstationen.

Du behöver inte boka tid om du ska vaccinera dig, men däremot kan du behöva boka tid för en hälsokontroll. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Välkommen !

Jon Doe
Leg. Sjuksköterska

Jon Doe
Leg. Sjuksköterska

Jon Doe
Leg. Sjuksköterska