fbpx
Lanseringserbjudande: 15% rabatt på TBE vaccin – 10% rabatt på grundskydd & bältrosvaccin (erbjudandet gäller över hela Sverige fram tills den 28/4).

USA

Huvudstad:Washington Folkmängd:320 milj Valuta:Amerikanska dollar Språk:Engelska, spanska Landskod för telefon:+1

Om USA

USA är världens tredje största land, sett till befolkningen, och rymmer väldigt mycket intressanta upplevelser. Landet är stort, vilket betyder att det skiljer mycket på att besöka exempelvis Hawaii eller Alaska, så USA är helt enkelt ett land som har många ansikten. Det gör att man som turist lätt kan välja resmål efter sitt intresse.

Turista i USA

Att beskriva allt som finns att se i USA är i princip omöjligt att göra på några få tecken, men att det är ett land med rikt och intressant innehåll går knappast att förneka. Landet har en rik historia som du kan se på flera håll och ligger dessutom i framkant av modern utveckling, där Silicon Valley och NASA hör till de som sätter standarden. Förutom att uppleva någon av de stora, populära städerna i landet, så kan du också besöka en helt magnifik natur.

Vaccination i USA

När du reser till USA finns det inga vaccin som du måste ta, men det är fortfarande viktigt att tänka på Hepatit A och B framför allt om du befinner dig i en riskgrupp. Se till att vaccinera dig mot detta, speciellt om du ska vistas i områden med mycket människor. Ett fullgott skydd ska du ha från början med vaccinationer mot Polio, difteri och stelkramp.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi

 

Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

Hepatit A

Hepatit B

Eventuellt rekommenderade vaccin:

För studerande kan intyg på vaccin tagit för hepatit B, HPV och meningokocker

Vid längre vistelser:

Intyg på vissa vaccinationer

Här kan du läsa mer om resmål i Nordamerika: