Kanada

Huvudstad:Ottawa Folkmängd:35,6 milj Valuta:Kanadensiska dollar Språk:Engelska, franska Landskod för telefon:+1

Om Kanada

Kanada är världens näst största land sett till ytan, men ligger endast på 37:e plats sett till folkmängden. Det talar sitt tydliga språk för att stora delar av Kanada är ogästvänliga att bo på. Kanada är ändå ett väldigt spännande land att besöka, som har mycket att erbjuda, allt från ett stort historiskt arv till toppmoderna influenser. Kanada ligger också högt på listan av världens bästa länder att bo i.


Turista i Kanada

Beroende på vad du som turist är ute efter så hittar du det med all sannolikhet i Kanada. Bad- och solstränder hör kanske inte till vanligheterna, men vill du uppleva ett land som påminner om Sverige, men ändå inte är det, så är Kanada helt rätt val. Här finns makalösa naturupplevelser och fantastiska städer, och givetvis är vi väl alla ute efter att någon gång få se de kanadensiska ridande poliserna?


Vaccination i Kanada

Du behöver som turist inte vaccinera dig mot något för att få resa in i Kanada, men det kan fortfarande vara bra att se över sina tidigare vaccinationer, som exempelvis mot Polio, stelkramp och difteri. Ska du stanna en längre tid i landet så kan det vara nödvändigt att vaccinera dig mot hepatit B och rabies.

Sidans innehåll uppdaterades senast 2019-01-09 av Dr Ridha Hadfi


Rekommenderade vaccin:

Grundskydd

Här kan du läsa mer om resmål i Nordamerika: