Vaccin mot kolera

Har du någon spännande resa inplanerad? Då kan det vara läge att skydda sig mot Kolera.

Kolera finns runt om i världen men förekommer främst i Afrika och Asien.

Det finns 2 effektiva vacciner mot kolera. På Svea Vaccin finns både Dukoral och Vaxchora som ger en skyddseffekt på cirka 81% mot kolera.

Vaccinet Dukoral är ett drickbart vaccin. Vuxna behöver två doser med minst en veckas mellanrum och barn mellan 2-6 år behöver 3 doser med 1 veckas mellanrum. Man ska vara färdigvaccinerad minst en vecka före avresa. Vaccinet blandas med kranvatten. .

För personer över 6 år håller koleraskyddet i två år. Om man önskar boostra skyddet ytterligare två år räcker det att ta en dos om mindre än två år har gått sedan grundimmuniseringen. Om det istället gått mer än två år behöver man börja om med två doser.

För barn under 6 år håller koleraskyddet i 6 månader. Om man önskar boostra skyddet ytterligare 6 månader räcker det att ta en dos om mindre än 6 månader har gått sedan grundimmuniseringen. Om det istället gått mer än 6 månader behöver man börja om med tre doser.

Vaccinet Vaxchora är det med ett drickbart vaccin där både barn och vuxna endast behöver 1 dos som man tar senast 10 dagar före avresa. Skyddseffekten är 2 år. Vaccinet blandas med buteljerat, stilla eller kolsyrat vatten.

På Svea Vaccin erbjuder vi alltid gratis reserådgivning. Välkommen!

Fler artiklar

Vaccin mot lunginflammation – så går det till

Vaccin mot lunginflammation – bra att veta Pneumokocker är den vanligaste orsaken till bakteriella luftvägsinfektioner som lunginflammation, öroninflammation och bihåleinflammation. Infektionen är vanligast hos barn

Denguefeber – vad är det?

Vaccin mot denguefeber – så funkar det Denguefebern förekommer i stora delar av Asien, men finns även i Afrika och Latinamerika. Förekomsten ökar i en

Hepatit A & B – bra att veta

Hepatit A & B – bra att veta Vi blir allt fler som planerar resor och med det även vaccinering. För vissa rekommenderade vaccin bör

Svea Vaccin finns på 20 orter i landet och erbjuder smidig, snabb och säker vaccinering för vuxna och barn. Välkommen in på drop-in!

Nyhetsbrev