fbpx
Lanseringserbjudande: 15% rabatt på TBE vaccin – 10% rabatt på grundskydd & bältrosvaccin (erbjudandet gäller över hela Sverige fram tills den 28/4).

Vaccin mot denguefeber – så funkar det

Denguefebern förekommer i stora delar av Asien, men finns även i Afrika och Latinamerika. Förekomsten ökar i en högre takt än någon annan smittsam sjukdom, med 400% ökning över 13 år (2000–2013). Dengue virus sprids till människor genom bett av en infekterad Aedes art-mygga. Dengue är ofta en ledande orsak till sjukdomar i riskområden. Cirka 100 miljoner människor blir sjuka av infektion – och 40 000 dör av svår dengue.

Det går idag att vaccinera sig mot dengue. Qdenga är ett vaccin som erbjuds på våra mottagningar och skyddar mot alla fyra typer av denguefeber. Efter två doser har man ett genomsnittligt skydd på 80%. Som vaccinerad minskar även risken bli sjukhusinlagd på grund av dengue med 90%. Alla äventyrliga resenärer till riskområden som önskar skydda sig mot Denguefeber är välkomna in på någon av våra mottagningar runt om i landet!

Mer från nyhetsbloggen

Nyheter

Nu har vi glass till barnen!

Sommaren och värmen är här och nu har utvalda mottagningar glass! Glassen är gratis till barn som vaccinerar sig hos oss – vill sällskapet också

Läs mer