fbpx

Säsongsinfluensan 2020


OBS! P.g.a. hög efterfrågan har många mottagningar tillfälligt slut på influensavaccin. Kolla respektive mottagningssida och kontakta mottagningen direkt för att vara säker på att vi har vaccinet hemma.

Svea Vaccins mottagningar har fått in influensavaccin för säsongsinfluensan 2020!

Influensa är en virussjukdom som återkommer årligen, i Sverige drabbas vi främst under vintern. Symtomen för influensa inkluderar feber, värk, hosta, röda ögon, huvudvärk och upplevs av de flesta som mycket obehagligt. De flesta som drabbas av influensan blir helt återställda efteråt, men riskgrupper som äldre eller gravida kan resultera i dödsfall.

Vaccination mot influensa rekommenderas den som befinner sig i någon av riskgrupperna: äldre, gravida samt de som lider av kronisk sjukdom som till exempel diabetes eller lungproblem. Alla som vill ta influensavaccin kan dock göra det oavsett om de är i en riskgrupp eller ej. Hos Svea Vaccin kostar influensavaccinet 350kr.

Du kan läsa mer om influensavaccin på folkhälsomyndigheten här.  

Fler artiklar

Covid-19 vaccin och Shingrix

Det effektiva bältrosvaccinet Shingrix har nu getts i över 36 miljoner doser. Vaccinet har en mer än 90% skyddseffekt oavsett ålder över 50 år. Uppföljningsstudier

Vaccin och immunitet

Vaccinering är ett sätt att göra människor immuna mot sjukdomar som orsakas av virus, bakterier eller andra mikroorganismer. Det fungerar genom att man utsätter kroppen

Svea Vaccin finns på 20 orter i landet och erbjuder smidig, snabb och säker vaccinering för vuxna och barn. Välkommen in på drop-in!

Nyhetsbrev