fbpx

OBS! P.g.a. hög efterfrågan har många mottagningar tillfälligt slut på influensavaccin. Kolla respektive mottagningssida och kontakta mottagningen direkt för att vara säker på att vi har vaccinet hemma.

Svea Vaccins mottagningar har fått in influensavaccin för säsongsinfluensan 2020!

Influensa är en virussjukdom som återkommer årligen, i Sverige drabbas vi främst under vintern. Symtomen för influensa inkluderar feber, värk, hosta, röda ögon, huvudvärk och upplevs av de flesta som mycket obehagligt. De flesta som drabbas av influensan blir helt återställda efteråt, men riskgrupper som äldre eller gravida kan resultera i dödsfall.

Vaccination mot influensa rekommenderas den som befinner sig i någon av riskgrupperna: äldre, gravida samt de som lider av kronisk sjukdom som till exempel diabetes eller lungproblem. Alla som vill ta influensavaccin kan dock göra det oavsett om de är i en riskgrupp eller ej. Hos Svea Vaccin kostar influensavaccinet 350kr.

Du kan läsa mer om influensavaccin på folkhälsomyndigheten här.  

Mer från nyhetsbloggen

Nyheter

Nya priser på covid-19 test!

Fr.o.m. måndag 16/8 kommer nya priser på covid-19 test: Ordinarie PCR, PCR express, antigen– samt antikroppstest. Priserna kan variera beroende på stad, kolla noga igenom

Läs mer