Uteslut Covid-19 med PCR-prov

Svea Vaccin erbjuder PCR-test

Nu kan du bevisa att du inte har en Covid-19 infektion med PCR-prov hos utvalda Svea Vaccin mottagningar.

Ska du ut och resa och behöver intyg bör du kolla upp vilket test och intyg som krävs för just din destination. Du kan läsa mer på Sweden Abroad samt Re-open EU

Ska du ta covid-19 test är det viktigt att du tar med passet/ID-handlingen du ska resa med, till provtagningstillfället.

 

Om testet

Ett PCR-test påvisar förekomst av virus i slemhinnan och är det mest säkra sättet att bedöma om det finns en aktiv virusinfektion. Testet kan dock ej skilja på smittsamt och icke smittsamt virus i slemhinnan och kan således vara positivt från 2 dagar före symptomdebut upp till ca 3 veckor efter en utläkt infektion. Är testet positivt kan du inte resa enligt reglerna.

En provtagningspinne med bomullstopp tages och införes längst bak i näsan till bakre svalgväggen. Där roteras pinnen i ca tio sekunder emot slemhinnan. Provet skickas sedan till laboratorium och analyseras. Ni får svar dagen efter. Intyget är signerat av vår legitimerade läkare och försett med en QR-kod så att det kan verifieras online i hela världen. Intyget är mycket svårt att förfalska. 

För dig som redan är kund

Har ditt provsvar inte kommit? Klicka här:

Provsvar

Provet analyseras och reseintyget svaras ut dagen efter testning före midnatt, dvs. reseintyget skickas alltid ut dagen efter testning och kommer elektroniskt till din mail senast midnatt. Svaret kommer till din mail även på helgen, dock kan du inte skriva ut intyget i våra mottagningar på helgen. 

Resultat

Resultatet kan vara Negativt, Positivt eller Icke analyserbart. Prevalensen av icke analyserbara svar hos oss är mindre än 0,4%. Om detta sker kör laboratoriet om analysen utan kostnad samma kväll. Om även omkörningen är icke analyserbar och det leder till att ett nytt prov behöver tagas är även det kostnadsfritt, men vi svarar ej för merkostnader som uppkommer i en sådan situation.

Certifikat

Certifikatet är utfärdat på engelska och innehåller signatur och stämpel från legitimerad läkare. Det är försett med QR-kod och är mycket svårt att förfalska. Testresultat och Reseintyg sändes ut dagen efter provtagning innan kl 24.00 (dvs. innan midnatt dagen efter testning). Tidpunkten då testet tages är den tidpunkt som giltighetstiden beräknas ifrån. 

Se till att ha minst 6h marginal från testsvar till avresa. 

Innan du kommer till oss

Det är viktigt att ta med passet/ID-handlingen du ska resa med till provtagningstillfället.

Ett PCR-prov görs för att utesluta att du har en pågående infektion med Covid-19. Du får alltså INTE komma till mottagningen sjuk. Kravet är att du ska vara symptomfri i minst 48h och det ska vara minst 7 dagar sedan symptomdebut. 

För att kunna ta PCR-test behöver du boka tid på den mottagning du ska till. När du bokar din tid behöver du även registrera dig. Anledningen till att du behöver boka tid samt registrera dig innan, är för att se till att du får ditt intyg i tid innan din resa samt att ha så få människor i mottagningarna samtidigt.

Är du osäker på när du behöver ta testet innan din avresa kan du läsa mer information om ditt resmål på Sweden Abroad

Frågor och svar om PCR

PCR Express

Vi erbjuder även PCR Express på utvalda mottagningar.

Med Express kommer du få svar på ditt PCR-prov SAMMA DAG innan kl 23.59, tillskillnad mot ordinarie PCR-prov då du får resultatet DAGEN EFTER provtagning innan kl 23.59.

Nedan ser du vilka mottagningar som även erbjuder PCR Express utöver ordinarie PCR-test. 

För att ta testet bokar du in dig nedan som med ordinarie test. 

De här mottagningarna erbjuder Covid-19-test:

Klicka på en mottagning för att få mer information eller boka tid direkt på den blå knappen.​​

Klicka här för att se alla mottagningar som gör PCR-test på en karta istället.

Stockholms centralstation Även PCR Express

Göteborg Vasaplatsen  Även PCR Express