Uppdaterad 16/3/20

Vi följer utvecklingen om Coronaviruset covid-19, och det kan du också göra genom att följa Folkhälsomyndighetens hemsida som uppdateras regelbundet med ny information.

 

Riskbedömning


Nedan risknivåer gäller per 2020-03-10 klockan 14.00. Risknivån för spridning i Sverige har förändrats sedan den förra riskbedömningen 2020-03-02. Bedömningen är baserad på den information som utgår från WHO och ECDC samt de rapporterade svenska fallen.

Nuvarande risk för importfall:

MYCKET HÖG

Risken för spridning i Sverige annat än till personer runt enstaka importfall:

MYCKET HÖG

Information från Folkhälsomyndigheten.

 

För dig som är oroliga över covid-19; Ni kan minska risken för coronavirusinfektion enligt World Health Organization (WHO) genom att:

  • Tvätta händerna med alkoholbaserad tvål, och vatten.
  • Håll för munnen med näsduk/papper, eller armvecket när ni hostar och nyser. Släng direkt bort näsduken/pappret och tvätta händerna efteråt.
  • Undvik närkontakt med personer som har feber och hosta.

Det finns ytterligare information om hur du kan skydda dig här:  World Health Organization (WHO).

Fler artiklar

Midsommaröppet på Svea Vaccin

Midsommar på Svea Vaccin Nu är både värmen och solen äntligen kommen och med det även Midsommar! Här på Svea Vaccin påverkar det våra öppettider

NIPT – Vad är det?

Vad är NIPT? Det blir allt vanligare att under graviditeten ta screening-prover på ens foster. Detta för att så tidigt som möjligt upptäcka avvikande attributet

gratis HPV sveavaccin

Gratis HPV-vaccin Region STHLM

Kampanj: Gratis HPV-vaccin för kvinnor födda 1994-1999 i Stockholm Alla kvinnor i Region Stockholm födda 1994–1999 erbjuds nu gratis vaccination mot HPV under 2023. Det

Svea Vaccin finns på 20 orter i landet och erbjuder smidig, snabb och säker vaccinering för vuxna och barn. Välkommen in på drop-in!

Nyhetsbrev