Barn vaccineras mot covid-19

I mitten på september 2021 bestämde Folkhälsomyndigheten att erbjuda covid-19 vaccin till barn i ålder 12-15 år. Att erbjuda vaccination för barn är något resterande Europa har gjort under en längre tid men det har dröjt i Sverige. 

Med start måndag 4 oktober erbjuder Svea Vaccin covid-19 vaccin till barn från 12 år i Region Stockholm. Barn över 15 år kan själva bestämma om de vill vaccineras medan barn under 15 år behöver samtyckesblankett underskriven av föräldrar samt en vårdnadshavare närvarande under vaccinationen.  

Svea Vaccin hjälper till med vaccineringen och finns i Centrumkyrkan i Farsta. 

“I Stockholms län har över 12 000 barn mellan 12 och 15 år bokats in för en vaccintid, enligt siffror från regionen. Det är ungefär en tiondel av länets 120 000 barn i samma åldersspann. Ridha Hadfi, verksamhetschef på Sveavaccin som driver vaccincentralen i Centrumkyrkan, berättar att omkring 800 personer ska få sina sprutor i Farsta under måndagen”

Taget från Dagens Nyheter 2021-10-04

Läs mer om Folkhälsomyndighetens beslut här.

Om du tillhör Västra Götalandsregionen och vill att ditt barn ska vaccineras behöver båda föräldrarna skriva under en samtyckesblankett, klicka här för att nå blanketten.

Fler artiklar

sveavaccin influensa

Vilka symtom får man av influensa?

Influensa kan upplevas som obehagligt, med symtom som hög feber och värk i muskler och leder. Här berättar vi mer om vanliga symtom på influensa. 

svea vaccin barn vaccin

Vid vilka åldrar får man vaccin? 

Vaccin ges till barn i Sverige vid bestämda åldrar enligt det allmänna vaccinationsprogrammet. Här kan du läsa om vid vilka åldrar man ger vaccin.  Vid

Avvikande öppettider

Våra öppettider landet runt under Julen är följande: 24/12 Julafton: stängt26/12 Annandag jul: stängt31/12 Nyårsafton: stängt6/1 Trettondagen: stängt

Svea Vaccin finns på 20 orter i landet och erbjuder smidig, snabb och säker vaccinering för vuxna och barn. Välkommen in på drop-in!

Nyhetsbrev